Акція "Серце віддаю дітям"

Акція “Серце віддаю дітям”

До кожної дитини ключ знайти,

У праці результат хороший мати.

Упевнено та творчо до мети йти,

З любов’ю серце дітям віддавати.

Це слова про освітян, про яких з 1 серпня публікуватимемо історії на каналі “Харківські герої освітнього фронту” в новій рубриці “Серце віддаю дітям”. (https://t.me/Educational_front_of_Kharkov/2223)
Учитель, вихователь... Це не лише запис у трудовій книжці, а покликання та взята на себе відповідальність. Це життєвий шлях, сповнений труднощів, наполегливої праці, великої самовіддачі, постійного навчання, проте який дає змогу все своє життя бути молодим та енергійним оптимістом, романтичним та закоханим мрійником, працьовитим та креативним творцем. Це серце, віддане дітям.
Ми хочемо, щоб про героїв освітнього фронту знали не лише у своїх закладах освіти, а й якомога більше інших харків’ян. Тому в соціальних спільнотах Департаменту освіти в найближчі місяці розповідатимемо про харківських педагогів.
Просимо підтримати нашу ініціативу та ділитись історіями зазначеної тематики на сторінках Facebook закладів освіти з тегом#серце_віддаю_дітямта надсилати на адресу kharkiv.challenges@ukr.net (у темі листа бажано зазначити тег акції).
Протягом 3 місяців (серпень, вересень, жовтень) чекаємо історії про харківських учителів, вихователів та керівників гуртків, які, як Василь Олександрович Сухомлинський, серце віддають дітям:- про тих, хто понад 40 років присвятив цій професії, у кого згорають нерви, з’являються сивина та підступні зморшки, але серце, віддане дітям, не згорає, не меншає;- про талановитих наставників переможців інтелектуальних, спортивних та творчих змагань всеукраїнського та міжнародного рівнів;- про тих, які залишаються новаторами у складних умовах та активно діляться своїми ідеями з учнями, батьками та колегами;- про педагогів, які під час війни, у вільний від роботи час, організовують дозвілля для юних харків’ян та дітей, евакуйованих з інших регіонів;- про тих, у кого великого серця вистачає не лише на учнів та вихованців, а й на евакуацію людей, роботу в гуманітарних штабах та активну підтримку наших військових, тварин, притулків, людей похилого віку, евакуацію людей тощо;- про педагогів, які працюють за принципом “Як дітям віддаси все найкраще, то й сам сягнеш нової висоти”.
Найцікавіші історії будуть розміщені в спільнотах Facebook та Telegram Департаменту освіти.Розповісти історію педагога може як він сам, так і його колеги, учні або їхні батьки. Формат - есе (за обсягом не більше 1 сторінки, просимо до інформації додати фото педагога з дітьми) або відео (бажано горизонтальне, з розширенням .mp4, тривалістю до 2 хвилин).Просимо звернути увагу на те, що на момент проведення акції освітяни, про яких йдеться в історії, мають працювати в закладах освіти. Матеріали з попередніх наших акцій не публікуватимуться.
Жан-Жак Руссо зазначав: “У серце увійде лише те, що йде від серця». Із нетерпінням чекаємо на ваші зворушливі історії про талановитих освітян нашого рідного міста.
Кiлькiсть переглядiв: 67