ЯК ПОЛІПШИТИ ПАМ`ЯТЬ

Цікаво знати!

У середньому людина забуває 30% з того, що вона чула через 20 хвилин, і 50% того, що вона чула протягом 30 хвилин.

Правила для покращення пам`яті

- Тренування:

Кросворди, рахунок в умі, «про себе», рішення задач на логіку мислення, заучування напам`ять віршів, вивчення іноземних мов – ось те, що є відмінним засобом для завдавання роботи мозку. Це найпростіші та найдієвіше прийоми покращення пам`яті!

- Виноградний сік:

Якщо ввести до нашого раціону цей сік, то пам`ять покращиться на 20%. Виноградний сік повинен бути фіолетового кольору. Є багато антиоксидантів, які омолоджують мозок.

- Фізична активність:

Ходіння, біг підтюпцем, танці – все те, що тренує тіло, покращує пам`ять. Така активність сприяє потраплянню кисню до мозку, а також запам`ятовуванню (утворюються нові клітини).

- Промовляння:

Коли ми вголос промовляємо, наприклад, номери телефонів, адреси або імена, наш мозок фіксує цю інформацію швидше, ніж ми її просто записали.

- Сон:

Гарний сон – запорука здоров`я. Люди, які висипаються ,і живуть довше. Уві сні наш організм розслаблений. Уві сні різко підсилюється вироблення омолоджуючих гормонів. Людина, що виспалася, запам`ятовує інформацію в 2 рази більше, ніж та, яка страждає на недосипання.

- Релаксація:

Медитація, йога, масаж тощо допоможуть у концентрації уваги.

- Гімнастика для очей:

Якщо кожного ранку рухати очима зліва направо протягом 30 секунд, то пам`ять покращиться на 10%. Це визнаний факт. Досягається він тим, що обидві півкулі мозку будуть працювати в гармонії одна з одною.

- Асоціації:

Найпродуктивнішим засобом запам`ятовування є асоціативний ряд. Це повинні бути яскраві образи, що запам`ятовуються, пахощі.

- Харчування:

Здорове й раціональне харчування сприяє відмінному запам`ятовуванню. Безумовно, це продукти – антиоксиданти. Чорниця, броколі, шпинат, горіхи, помаранчеві, буряки, чорнослив, засушений виноград. Не забуваємо, безумовно, про омега-3 жирні кислоти.

- Вітаміни:

Лідер тут вітамін В. Недостатність вітаміну В12 (він знаходиться в рибі, м`ясі, яйцях, птиці тощо) може призвести до втрати пам`яті. Цей вітамін – вірний помічник у роботі нашого мозку. Такими ж помічниками є вітаміни С і Є.

Треба пам`ятати:

Давати мозку постійне навантаження і ваша пам`ять покращиться.

Практичний психолог Северіна Л.В. (жовтень 2016)

Кiлькiсть переглядiв: 8